Ukur Pintu Syurga Guna Google Maps

Sheikh Abdel Majid al-Zindani, pengarah projek Scientific Miracles in the Quran and Hadith, Universiti King Abdul Aziz Jeddah, Arab Saudi telah mengumumkan satu lagi penemuan saintifik
.

Ukur Pintu Syurga Guna Google Maps


Sheikh Abdel Majid al-Zindani, pengarah projek Scientific Miracles in the Quran and Hadith, Universiti King Abdul Aziz Jeddah, Arab Saudi telah mengumumkan satu lagi penemuan saintifik yang telah beliau temui yang membuktikan kebenaran kenabian Nabi Muhammad saw, melalui hadith yang menceritakan tentang jarak antara dua pintu syurga.

Kemajuan di dalam bidang sains dan angkasa di zaman kini telah membuktikan sabda Rasulullah saw yang telah baginda sampaikan sejak 1400 tahun yang lalu. Padahal baginda adalah seorang nabi yang diutuskan sebagai ummi, yang tidak tahu membaca dan menulis sebelumnya.

Sheikh Zindani telah membawa satu hadis dalam Sahih Muslim dan diriwayatkan dari Abu Hurairah ra bahwa Nabi saw bersabda:وَالَّذِى نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ إِنَّ مَا بَيْنَ الْمِصْرَاعَيْنِ مِنْ مَصَارِيعِ الْجَنَّةِ لَكَمَا بَيْنَ مَكَّةَ وَهَجَرٍ أَوْ كَمَا بَيْنَ مَكَّةَ وَبُصْرَى

“Demi Dzat yang jiwaku ada ditangan-Nya! Sungguh jarak antara dua pintu (yang ada daun pintunya) dari pintu-pintu syurga seperti antara Makkah dengan Hajar, atau seperti antara Makkah dengan Bushra.” (HR. Muslim no. 287)

Sheikh tersebut mengatakan Nabi Muhammad saw memberikan jarak antara dua pintu syurga adalah sama jaraknya Makkah dan Hajar yang berada di sebelah timur (sekarang ini Qatar dan Bahrain), dan juga jarak antara Makkah dan Bushra yang berada di sebelah utara.

Lihat video di bawah.Sesuai hadis ini, maka jaraknya sama seperti jarak antara Makkah dan Hajar atau sama dengan jarak antara Makkah dan Bushra (Jarak Makkah-Hajar = Jarak Makkah-Bushra).

Beliau mengatakan adalah sukar untuk mengukur jarak yang jauh antara dua tempat melalui jalan darat kerana terdapatnya halangan seperti bentuk mukabumi maka jarak yang tepat hanya boleh diperolehi melalui pengukuran dari udara yang tidak mungkin dapat dilakukan pada zaman tersebut.

Beliau mengatakan dengan adanya kapalterbang dan satelit dalam abad 20 ini jarak tersebut dapat dihitung dengan tepat.

Ukuran dengan Google Earth membuktikannya, bahawa adalah benar jarak Makkah-Hajar tepat sama dengan jarak Makkah-Bushra, iaitu keduanya memiliki jarak yang sama, 1273 km!

Anda juga boleh tonton video berbahasa melayu yang merujuk kandungan yang sama bertajuk "Google Maps Buktikan adanya Pintu Syurga".

Ukur Pintu Surga Guna Google Maps

.

RUJUKAN:
1. http://www.qtafsir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1964
2. http://www.tayibah.com/eIslam/jarak_pintu_syurga.php
3. http://akyasgate.blogspot.com/2013/04/lebar-pintu-surga-ijza-ilmi.html
4. http://studentsrepo.um.edu.my/5244/1/SUMBANGAN_ABD_AL-MAJID_AL-ZINDANI_DALAM_AL-I'JAZ_AL-ILMI.pdf
5. http://www.iijazforum.org/sample-page/%D8%A7%D9%84%D8%A5%D8%B9%D8%AC%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%84%D9%85%D9%8A/%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%8A%D8%A9-%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%AD%D9%83%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%B4%D8%B1%D9%8A%D8%B9%D9%8A%D8%A9/%D8%A5%D8%B9%D8%AC%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%A8%D9%88%D9%8A-%D8%AC%D8%AF%D9%8A%D8%AF-%D8%B8%D9%87%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B3%D8%AD-%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%88%D9%91%D9%8A

.

Berikut adalah terjemahan oleh Google Translate dari laman Rujukan no. 1:

Lebar Pintu Surga

Kami meminta kepada Allah untuk menjadikan kita di kalangan umatnya. Dalam Dua Sahih, dilaporkan dari Abu Hurairah, semoga Allah senang kepadanya, dalam Hadith yang panjang tentang syafaat (yang dikatakan oleh Nabi):

«فيقول الله تعالى: يا محمد, أدخل من لا حساب عليه من أمتك من الباب الأيمن , وهم شركاء الناس في الأبواب الأخر, والذي نفس محمد بيده إن ما بين المصراعين من مصاريع الجنة ما بين عضادتي الباب لكما بين مكة وهجر أو هجر ومكة وفي رواية مكة وبصرى »

(Allah berfirman: "Wahai Muhammad, masukkan orang-orang Ummah kamu yang tidak boleh dipertanggungjawabkan, melalui pintu kanan, dan mereka akan dihitung di antara mereka yang akan masuk dari pintu-pintu lain juga." Satu di Tangan Yang adalah jiwa Muhammad, jarak antara dua pintu gerbang pintu Syurga adalah seperti jarak antara Makkah dan Hajar - atau Hajar dan Makkah.) '' Menurut laporan lain: (antara Makkah dan Busra. Ia dicatatkan dalam Sahih Muslim dari `Utbah bin Ghazwan bahawa (Nabi) memberi mereka ucapan di mana dia memberitahu mereka bahawa jarak antara kedua pintu gerbang Surga adalah jarak perjalanan selama empat puluh tahun, tetapi akan datang hari ketika mereka akan dibungkus dengan banyak orang, Allah berfirman,

) قال لهم خزنتها سلم عليكم طبتم(

(dan penjaga-penjaganya akan berkata: "Salam` Alaykum! Kamu telah berbuat baik, '') maksudnya, 'perbuatan dan kata-kata kamu baik-baik saja, dan usaha kamu baik, dan upahmu adalah baik. Rasulullah mengeluarkan arahan dalam beberapa kempen ketenteraannya yang harus disuarakan kepada umat Islam:

«إن الجنة لا يدخلها إلا نفس مسلمة وفي رواية مؤمنة»

(Tiada seorang pun masuk Syurga kecuali jiwa Muslim) atau, menurut satu laporan, (jiwa yang percaya). '' Allah berfirman,

) Favourite خلدين

(jadi masuk ke sini untuk kekal di dalamnya selama-lamanya.) Maksudnya, untuk tinggal di dalamnya, tidak pernah mencari apa-apa perubahan.

) وقدوا الحمد لله الذى صدقنا وعده(

(Dan mereka akan berkata: "Segala puji dan syukur kepada Allah yang telah menunaikan janjiNya kepada kita ... '') artinya, apabila orang-orang mukmin melihat ganjaran dan kemuliaan, berkat dan kemurahan yang besar, mereka akan berkata,

)الحمد لله الذى صدقنا وعده(

(Semua pujian dan syukur kepada Allah yang telah memenuhi janji-Nya kepada kita) bermaksud, 'janji yang Dia buat kepada kita melalui Rasul-Nya yang memanggil kita untuk ini di dunia.'

) القيمة إنك لا تخلف الميعاد (الله أنا إنك لا تخلف الميعاد)

(Tuhan), berikanlah kepada kami apa yang Engkau janjikan kepada kami melalui rasul-rasulmu dan janganlah kami memalukannya pada hari kiamat, kerana Engkau tidak akan memungkiri janji (3: 194),

) أن هدانا الله لقد جآءت رسل ربنا بالحق((

Dan mereka akan berkata: "Segala puji dan syukur kepada Allah, yang telah memberi petunjuk kepada kami, dan tidak sekali-kali kami dapati petunjuk, sekiranya tidak, bahawa Allah telah memberi petunjuk kepada kami, sesungguhnya para rasul Tuhan kami datang bersama kebenaran. '') (7:43), dan

) قدوا الحمد لله الذى أذهب عنا الحزن إن ربنا لغفور شكور - الذى أحلنا دار المقامة من فضله لا يمسنا فيها نصب ولا يمسنا فيها لغوب (

(Dan mereka akan berkata: "Segala puji dan syukur kepada Allah yang telah menghapuskan kesedihan kami, sesungguhnya Tuhan kami benar-benar Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani" , telah menempatkan kami di sebuah rumah yang akan kekal selama-lamanya, di mana kerja keras akan menyentuh kita dan tidak juga akan keletihan akan menyentuh kita. '') (35: 34-35)

) أورثنا الارض نتبوأ من الجنة حيث نشآء فنعم أجر العملين(

Abu al-Aliyah, Abu Salih, Qatadah, As-Suddi dan Ibn Zayd berkata, "Kami tidak dapat menolong orang-orang yang beriman, "Ini bermakna tanah Syurga." Ini seperti Ayah:

) كتبنا فى الزبور من بعد الذكر أن الارض يرثها عبادى الصلحون (

(Dan sesungguhnya Kami telah menulis di Az-Zabur selepas Adh-Dhikr bahawa hamba-hambaKu yang soleh akan mewarisi bumi.) (21: 105) mereka akan berkata:

) من الجنة حيث نشآء

(Kita boleh tinggal di Syurga di mana kita akan) bermaksud, `di mana sahaja kita mahu, kita boleh menyelesaikannya; betapa cemerlangnya ganjaran untuk usaha kita. ' Dalam Dua Sahih, dilaporkan dalam kisah Mi'raj yang diriwayatkan oleh Anas bin Malik, semoga Allah senang kepadanya, bahawa Nabi berkata:

«أدخلت الجنة, فإذا فيها جنابذ اللؤلؤ, وإذا ترابها المسك»

(Saya dimasukkan ke dalam Syurga di mana saya melihat bahawa kubahnya adalah mutiara dan tanahnya musk.) ''

) حسب الملئكة حوفين من حول العرش يسبحون بحمد ربهم وقضى بينهم بالحق وقيل الحمد لله رب العلمين (

(75) Dan engkau akan melihat malaikat-malaikat yang mengelilingi Arasy dari segala penjuru, memuji-muji Tuhan mereka, dan mereka akan dihakimi dengan kebenaran, dan dikatakan, "Segala puji-pujian dan syukur kepada Allah, semua yang keluar. '') Allah memberitahu kita bagaimana Dia akan menghukum orang-orang Syurga dan Neraka, dan meletakkan masing-masing di tempat yang sesuai untuknya dan yang mana dia sesuai, ini adalah keadilan dari Dia dan Dia tidak pernah Kemudian Dia memberitahu kita malaikat-malaikat-Nya yang mengelilingi Arasy yang mulia, memuliakan puji-pujian Tuhan mereka, memuji dan membesarkan Dia, dan mengisytiharkan Dia berada di atas segala kekurangan atau ketidakadilan, karena Dia telah menghakimi dalam adil dan paling adil cara dia berkata:

))

(Dan mereka akan dihakimi) makna, semua ciptaan.

)

(dengan kebenaran) Kemudian Dia berkata:

) حمد الحمد لله رب العلمين

(Dan akan dikatakan, "Segala puji dan syukur kepada Allah, Tuhan dari segala yang keluar.") Maksudnya, semua ciptaan, sama ada bernyawa atau tidak beranak, akan mengucapkan kata-kata pujian kepada Allah, Tuhan semua yang ada untuk kebijaksanaan dan keadilan-Nya, kata-kata ini tidak dikaitkan dengan pembicara tertentu, yang menunjukkan bahawa seluruh ciptaan akan memberi kesaksian kepada pujian-Nya. Qatadah berkata, "Allah memulakan ciptaan-Nya dengan pujian,

) الحمد لله الذى خلق السموت والارض(

(Segala puji dan syukur kepada Allah, yang menciptakan langit dan bumi) (6: 1). dan Dia mengakhirinya dengan pujian, seperti yang Dia katakan:

) وقيلة بينهم بالحق وقيل الحمد لله رب العلمين(

(Dan mereka akan dihakimi dengan kebenaran, dan akan dikatakan, "Segala puji dan syukur kepada Allah, Tuhan segala yang ada".)
.Berikut adalah terjemahan oleh Google Translate dari laman rujukan no. 5:

Keajaiban nabi yang baru muncul dalam kaji selidik udara
Sheikh Abdul Majid al-Zindani, pengerusi Persatuan Ulama Yaman, mengumumkan pada sidang akhbar yang diadakan di Sanaa pada hari Isnin 2 Julai, satu pengesahan yang mengagumkan tentang keikhlasan nubuatan Nabi Muhammad saw, Pintu Syurga », yang muncul sains ruang moden pada abad yang lalu mengesahkan apa yang dikatakannya kepada Rasulullah saw 1400 tahun yang lalu.

Al-Zindani menceritakan apa yang telah diriwayatkan dalam Saheeh Muslim dan yang lain dari Abu Hurayrah (semoga Allaah senang dengannya) dalam hadits dari syafaat yang lama. Rasulullah saw bersabda:

Al-Zindani menegaskan bahawa Nabi Muhammad SAW menetapkan ukuran antara dua pintu gerbang Syurga dengan dua ruang, jarak ke timur antara Mekah dan Hajar (jauh dari timur Semenanjung Arab yang sekarang menjadi Qatar dan Bahrain) dan satu lagi jarak ke utara antara Mekah (Di Levant, selatan Daraa), difahami dari hadits ini bahawa kedua jarak ini mestilah sama kerana Nabi (damai dan berkah dari Allah swt) menjadikan mereka ukuran satu fakta yang jarak antara dua syurga Syurga.

Beliau menegaskan bahawa jarak antara dua tempat di atas tanah di mana pengukuran yang tepat hanya sesuai dengan ukuran pengukuran udara yang tidak terhalang oleh halangan-halangan tanah dan lorong-lorong jalan di atas tanah, dan semasa Nabi tidak dapat mengukur ukuran manusia. Tidak dapat dilakukan sehingga abad ke-20 apabila pencitraan permukaan dibuat dan dengan ketepatan yang keterlaluan.

Dengan mengukur jarak dengan udara dan dalam garis lurus antara Makkah dan Basra, dan antara Mekah dan beberapa kawasan di wilayah Hajar, didapati kedua-dua jarak itu adalah sama dan sama dengan saiznya hingga 1273 km. Oleh itu, satelit-satelit tersebut menyaksikan kebenaran apa yang dikatakan oleh Nabi Muhammad

Al-Zindani mengatakan bahawa mukjizat ini, yang menunjukkan satelit hari ini, ketulenan dan ketepatannya, dengan itu memberikan kredibiliti penuh kepada seluruh berita yang datang dalam ceramah yang sama dari segi ketepatan keterangannya ke atasnya ke House of the Hereafter dan syurga dan kebahagiaan dan api dan neraka,Komen mengenai "Keajaiban" pada topik:

1. Jarak antara Makkah dan Bazra al-Sham adalah antara dua titik tertentu: 794 batu.

Jarak antara Mekah dan Hager (kawasan luas) perlu diketahui di bandar yang berikut: Doha: 790 batu, ke Manama: 757 batu, ke bandar utara Qatar: 794 batu. Ia menunjukkan bahawa ketepatan akaun nubuatan tidak melebihi 5% dalam kes maksimum.

2 - kebenaran Allah yang Maha Kuasa berkata: (Kami akan menunjukkan kepada mereka ayat-ayat kita di langit dan di dalam diri mereka sehingga jelas kepada mereka bahawa hak tidak menghalang Tuhan kamu bahawa semuanya adalah martir), [Surat: 53]. ) Dan untuk mempelajari berita selepas beberapa saat (88)}.

3 - Bagi mereka yang berminat menonton video sidang akhbar secara keseluruhannya pada pautan berikut:

http://www.youtube.com/watch?v=nf2Nwqyg8Q0&feature=relmfu

4 - Ingatlah pembaca "mukjizat" yang mengkaji semula nabi terdahulu yang dibuktikan oleh satelit mengenai ketepatan arah Qibla yang ditetapkan oleh Nabi saw kepada umatnya di Masjidil Haram di seberang gunung "Zin." (Lihat isu kelima majalah Majalah, musim luruh 2010). Dan pada pautan berikut: http://www.youtube.com/watch?v=CqHFO_I7bgA

.